De historie van een dicht Campagnolo achterwiel

 

Mijn sponser voor de triathlon kocht de teamfiets van Pedro Delgado een Concorde van de PDM ploeg bij Kroone Liefting die elk jaar de teamfietsen verkocht voor PDM. En daar zat dus het wiel in. Heeft 3 jaar land dienst gedaan in mijn triathlon fiets. 3 halve triathlons , 20 kwart triahlons en 4 1/8 triathlons mee gewonnen. Daarna 3 jaar in de kast gestaan tijdens mijn mountainbike avontuur.

 

Tijdens een populaire op dinsdag zat ik op de tribune bij het stayeren naast Cees Stam en zij ach van deze mannen win ik makkelijk. Oke zei Cees volgende week is er een wedstrijd op Sloten en Arie Simon heeft je oude fiets nog staan . Ja dat is de welbekende Tony van Reineir Honig. Die ik had ooit gekocht bij mijn toenmalige teammaat Mathe Pronk senior. Maar dat is een andere historie die ook nog komt. Na de wedstrijd op Sloten (3e achter Sam Mooi) vroegen de renner je moet meedoen over twee weken  het NK (1994) in Alkmaar. Zogezegd zo gedaan. Het achterwiel om gebouwd tot stayerwiel voor het NK. En je raad het het wiel werd kampioen in mijn fiets achter de motor van Sam Mooi. En dat de volgende 4 jaar ook. Toen is het wiel over gegaan naar mijn broer Raymond en die is er ook nog 2 keer kampioen geworden.

 

 

En nu duikt het wiel in oktober 2019 weer op bij Marten Vosmar die hem inmiddels weer heeft op gelapt. Het wiel heeft bijna alle stayerbanen van Europa gezien.

 

 

 

 

 

We kunnen dus zeggen een wiel met een verhaal.

Ronald Rol